Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία επιτραπέζιων σταφυλιών Calmeria"
Γραμμή 3: | Γραμμή 3: | ||
{{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}} | ||
− | Νέα ποικιλία για την αμπελοκομική πράξη της χώρας, συνιστώμενη για τις περιοχές των Νομών Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας. | + | Νέα [[Ποικιλίες αμπέλου |ποικιλία]] για την αμπελοκομική πράξη της χώρας, συνιστώμενη για τις περιοχές των Νομών Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας. |
{{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}} | ||
− | Φύλλο μέτριου μεγέθους, σφηνοειδές, τρίλοβο, τρίκολπο. Μισχικός κόλπος σχήματος λύρας ανοιχτής. Έλασμα μέτρια παχύ, λείο με ανοιχτό πράσινο χρώμα. [ | + | [[Ανατομία-μορφολογία ρίζας, βλαστού και φύλλων αμπέλου |Φύλλο]] μέτριου μεγέθους, σφηνοειδές, τρίλοβο, τρίκολπο. Μισχικός κόλπος σχήματος λύρας ανοιχτής. Έλασμα μέτρια παχύ, λείο με ανοιχτό πράσινο χρώμα. [[Σταφύλι]] μεγάλο, κωνικό, πτερυγωτό, μέτριας πυκνότητας. Ράγα μεγάλη, ελλειπτική, ελαφρά γαμψή, με παχύ φλοιό καλυμμένο με άφθονη άχνη. Περιέχει συνήθως 2-3 γίγαρτα. Το χρώμα του φλοιού είναι κιτρινοπράσινο, η σάρκα τραγανή, ανθεκτική, ουδέτερης γεύσης. |
{{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}} | ||
− | Ποικιλία ζωηρή, παραγωγική, σχεδόν όψιμη. Μορφώνεται σε γραφικό σύστημα, κύπελλο ή και κρεβατίνα και δέχεται βραχύ [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] καρποφορίας. Προτιμά εδάφη μέσης σύστασης με υψηλή [[Έδαφικές απαιτήσεις αμπελιού |εδαφική υγρασία]]. Αξιόλογη ποικιλία εξαιτίας της σχετικής οψιμότητας και της ικανότητας των σταφυλιών να συντηρούνται σε συνθήκες ψύξης και να αντέχουν για μακρό χρόνο στη μεταφορά. | + | Ποικιλία [[αμπέλι |αμπέλου]] ζωηρή, παραγωγική, σχεδόν όψιμη. Μορφώνεται σε γραφικό σύστημα, κύπελλο ή και κρεβατίνα και δέχεται βραχύ [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] καρποφορίας. Προτιμά εδάφη μέσης σύστασης με υψηλή [[Έδαφικές απαιτήσεις αμπελιού |εδαφική υγρασία]]. Αξιόλογη ποικιλία εξαιτίας της σχετικής οψιμότητας και της ικανότητας των σταφυλιών να συντηρούνται σε συνθήκες ψύξης και να αντέχουν για μακρό χρόνο στη μεταφορά. |
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Πηλώδη εδάφη| ]] | [[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Πηλώδη εδάφη| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 11:01, 18 Δεκεμβρίου 2013
Γενικά
Νέα ποικιλία για την αμπελοκομική πράξη της χώρας, συνιστώμενη για τις περιοχές των Νομών Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Πιερίας.
Αμπελογραφικά
Φύλλο μέτριου μεγέθους, σφηνοειδές, τρίλοβο, τρίκολπο. Μισχικός κόλπος σχήματος λύρας ανοιχτής. Έλασμα μέτρια παχύ, λείο με ανοιχτό πράσινο χρώμα. Σταφύλι μεγάλο, κωνικό, πτερυγωτό, μέτριας πυκνότητας. Ράγα μεγάλη, ελλειπτική, ελαφρά γαμψή, με παχύ φλοιό καλυμμένο με άφθονη άχνη. Περιέχει συνήθως 2-3 γίγαρτα. Το χρώμα του φλοιού είναι κιτρινοπράσινο, η σάρκα τραγανή, ανθεκτική, ουδέτερης γεύσης.
Ιδιότητες
Ποικιλία αμπέλου ζωηρή, παραγωγική, σχεδόν όψιμη. Μορφώνεται σε γραφικό σύστημα, κύπελλο ή και κρεβατίνα και δέχεται βραχύ κλάδεμα καρποφορίας. Προτιμά εδάφη μέσης σύστασης με υψηλή εδαφική υγρασία. Αξιόλογη ποικιλία εξαιτίας της σχετικής οψιμότητας και της ικανότητας των σταφυλιών να συντηρούνται σε συνθήκες ψύξης και να αντέχουν για μακρό χρόνο στη μεταφορά.