Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Αγιαννιώτικο"
(Νέα σελίδα με 'Αγιαννιώτικο Το σταφύλι της Ποικιλίες αμπέλου|ποικι...') |
(Καμία διαφορά)
|
Τελευταία αναθεώρηση της 09:45, 10 Νοεμβρίου 2014
Το σταφύλι της ποικιλίας αυτής είναι μεγάλου μήκους, μέτριου βάρους, πολύ πυκνόραγο, σχήματος κωνικού. Σε κάθε βλαστό φέρεται 1 σταφύλη κατά μέσον όρο που εμφανίζεται μεταξύ τρίτου ή τέταρτου κόμβου. Ο ποδίσκος είναι μέτριου μήκους και δεν έχει ξυλοποιηθεί. Η ράγα είναι μετρίου μεγέθους και σφαιρικού σχήματος. Το χρώμα του φλοιού είναι κυανομέλανο, υπάρχει ομοιομορφία χρώματος μεταξύ των ραγών, ενώ το υπόλειμμα του στύλου δεν είναι ιδιαίτερα εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι πολύ μαλακή και πολύ εύχυμη με απόδοση σε χυμό 70ml/100gr ραγών. Έχειο μετρίως γλυκιά γεύση, χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Παρατηρούνται 2 - 3 γίγαρτα ανά ράγα, είναι μεγάλου μεγέθους και μετρίου βάρους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους, ενώ η ράγα εμφανίζει δυσκολία κατά την αποκόλλησή της από τον ποδίσκο.