Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Τουρκοπούλα"
(Καμία διαφορά)
|
Τελευταία αναθεώρηση της 11:57, 11 Νοεμβρίου 2014
Το σταφύλι της ποικιλίας αυτής είναι μεγάλου μήκους, μικρού βάρους, πυκνόραγο και κωνικού σχήματος. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που ξεκινούν συνήθως από τον τρίτο και τέταρτο κόμβο. Η ράγα είναι μικρού μεγέθους, σχήματος μικρού ελλειπτικού. Το χρώμα του φλοιού είναι ρόδινο, δεν υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου δεν είναι ιδιαίτερα εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μαλακή και μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 60ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση, χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Παρατηρούνται 2 γίγαρτα ανά ράγα, πολύ μεγάλου μεγέθους και μικρού βάρους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους, με βαθμό μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο.