Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ωρίμανση ζιζυφιάς"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
μ (Ο P chasapis μετακίνησε τη σελίδα Ωρίμανση Ζιζυφιάς στη Ωρίμανση ζιζυφιάς χωρίς να αφήσει ανακατεύθυνση)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Ο καρπός της ζιζυφιάς είναι ώριμος, όταν ο φλοιός του αποκτήσει το χαρακτηριστικό χρώμα της ποικιλίας κατά την ωρίμανση. Αν όμως προορίζεται γι' αποξήρανση, τότε αφήνεται να υπερωριμάσει (ο καρπός συρρικνώνεται) πάνω στο δένδρο. Οι καρποί ωριμάζουν κατά το φθινόπωρο.
+
Ο καρπός της ζιζυφιάς είναι ώριμος, όταν ο φλοιός του αποκτήσει το χαρακτηριστικό χρώμα της ποικιλίας κατά την ωρίμανση. Αν όμως προορίζεται γι' αποξήρανση, τότε αφήνεται να υπερωριμάσει (ο καρπός συρρικνώνεται) πάνω στο δένδρο. Οι καρποί ωριμάζουν κατά το φθινόπωρο.<ref name="Ωρίμανση ζιζυφιάς"/>
 +
 
 +
 
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Ωρίμανση ζιζυφιάς"> Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα - Πυρηνόκαρπα - Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref>
 +
</references>

Αναθεώρηση της 11:09, 8 Απριλίου 2015

Ο καρπός της ζιζυφιάς είναι ώριμος, όταν ο φλοιός του αποκτήσει το χαρακτηριστικό χρώμα της ποικιλίας κατά την ωρίμανση. Αν όμως προορίζεται γι' αποξήρανση, τότε αφήνεται να υπερωριμάσει (ο καρπός συρρικνώνεται) πάνω στο δένδρο. Οι καρποί ωριμάζουν κατά το φθινόπωρο.[1]


Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα - Πυρηνόκαρπα - Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.