Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Φεϊζόα"
Από GAIApedia
Γραμμή 4: | Γραμμή 4: | ||
{{{top_heading|==}}} Βοτανικά χαρακτηριστικά Παπάγιας{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}} Βοτανικά χαρακτηριστικά Παπάγιας{{{top_heading|==}}} | ||
+ | |||
+ | {{{top_heading|==}}}Επικονίαση και γονιμοποίηση της παπάγιας{{{top_heading|==}}} | ||
+ | |||
+ | {{{top_heading|==}}}Πολλαπλασιασμός και υποκείμενα{{{top_heading|==}}} | ||
+ | |||
+ | {{{top_heading|==}}}Ποικιλίες{{{top_heading|==}}} | ||
+ | |||
+ | {{{top_heading|==}}}Κλιματικές Συνθήκες Εδάφους{{{top_heading|==}}} | ||
+ | |||
+ | {{{top_heading|==}}}Εδαφικές Συνθήκες Εδάφους{{{top_heading|==}}} |
Αναθεώρηση της 12:13, 20 Απριλίου 2015
Περιεχόμενα
Γενικά Στοιχεία Φεϊζόα
Η φεϊζόα κατάγεται από τη νότια Αμερική, πιθανόν από τη νότια Βραζιλία. Καλλιεργείται σε μικρή εμπορική κλίμακα στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α., την Ουρουγουάη και τη Νέα Ζηλανδία. Στην Ελλάδα καλλιεργείται σε περιορισμένη έκταση. Η φεϊζόα έχει κάποια αξία και ως καλλωπιστικό φυτό. Η καλλωπιστική αξία της οφείλεται στο φύλλωμά της (φύλλα λευκά στην κάτω επιφάνεια) και στα ελκυστικά λευκοκόκκινα άνθη της. Θεωρείται φυτό ανεκτικό στους ανέμους και γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιείται ω ανεμοθραύστης. Ο καρπός τρώγεται ως νωπός, σαλάτα με άλλα φρούτα, κονσερβοποιημένος και χρησιμοποιείται για την παρασκευή χυμού και μαρμελάδας.