Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ωρίμαση της Φεϊζόα"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Οι καρποί της φεϊζόα είναι ώριμοι, όταν ο φλοιός τους από βαθυπράσινος καταστεί ανοικτοπράσ...') |
|||
| Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
| − | Οι καρποί της φεϊζόα είναι ώριμοι, όταν ο φλοιός τους από βαθυπράσινος καταστεί ανοικτοπράσινος και η σάρκα μαλακώσει ελαφρά. Ως κριτήριο ωριμότητας μπορεί να ληφθεί και το χρονικό διάστημα από της άνθισης μέχρι της ωριμάσεως των καρπών, το οποίο κυμαίνεται από 5-7 μήνες και αυτό εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής. | + | Οι καρποί της φεϊζόα είναι ώριμοι, όταν ο φλοιός τους από βαθυπράσινος καταστεί ανοικτοπράσινος και η σάρκα μαλακώσει ελαφρά. Ως κριτήριο ωριμότητας μπορεί να ληφθεί και το χρονικό διάστημα από της άνθισης μέχρι της ωριμάσεως των καρπών, το οποίο κυμαίνεται από 5-7 μήνες και αυτό εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.<ref name="Καλλιέργεια Φεϊζόα"/> |
| + | |||
| + | ==Βιβλιογραφία== | ||
| + | <references> | ||
| + | <ref name="Καλλιέργεια Φεϊζόα"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001. </ref> | ||
| + | <references> | ||
Αναθεώρηση της 08:14, 22 Απριλίου 2015
Οι καρποί της φεϊζόα είναι ώριμοι, όταν ο φλοιός τους από βαθυπράσινος καταστεί ανοικτοπράσινος και η σάρκα μαλακώσει ελαφρά. Ως κριτήριο ωριμότητας μπορεί να ληφθεί και το χρονικό διάστημα από της άνθισης μέχρι της ωριμάσεως των καρπών, το οποίο κυμαίνεται από 5-7 μήνες και αυτό εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001.

