Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Βολβοποίηση πράσου"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το [[Πράσο φυτό|πράσο]] στις πιο πολλές θερμοκρασίες δεν σχηματίζει βολβό. Μόνο όταν το μήκος της ημέρας είναι πολύ μεγάλο (19-24 ώρες φως), τότε το πράσο σχηματίζει κανονικό βολβό και η βολβοποίηση είναι μεγάλη όταν το επίπεδο θερμοκρασίας βρίσκεται μεταξύ 15 - 18<sup>o</sup>C παρά στους 12 ή 21<sup>o</sup>C. | + | Το [[Πράσο φυτό|πράσο]] στις πιο πολλές θερμοκρασίες δεν σχηματίζει βολβό. Μόνο όταν το μήκος της ημέρας είναι πολύ μεγάλο (19-24 ώρες φως), τότε το πράσο σχηματίζει κανονικό βολβό και η βολβοποίηση είναι μεγάλη όταν το επίπεδο θερμοκρασίας βρίσκεται μεταξύ 15 - 18<sup>o</sup>C παρά στους 12 ή 21<sup>o</sup>C.<ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"/> |
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Τα βολβώδη λαχανικά"> Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[σχετίζεται με::Πράσο φυτό| ]] | [[σχετίζεται με::Πράσο φυτό| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 13:33, 7 Ιουλίου 2015
Το πράσο στις πιο πολλές θερμοκρασίες δεν σχηματίζει βολβό. Μόνο όταν το μήκος της ημέρας είναι πολύ μεγάλο (19-24 ώρες φως), τότε το πράσο σχηματίζει κανονικό βολβό και η βολβοποίηση είναι μεγάλη όταν το επίπεδο θερμοκρασίας βρίσκεται μεταξύ 15 - 18oC παρά στους 12 ή 21oC.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τα βολβώδη λαχανικά του Ολύμπιου Χρήστου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.