Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση καρότου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Οι άριστες θερμοκρασίες συντήρησης του [[Καρότο προϊόν|καρότου]] είναι μεταξύ 0 - 1<sup>o</sup>C και με υψηλή υγρασία 80 - 90%. Οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά καρότου|ρίζες]] αποθηκεύονται καλύτερα αφού αφαιρεθούν τα φύλλα, γιατί τόσο υγρασία όσο και [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά στοιχεία]] μετακινούνται από τη ρίζα προς τα φύλλα κατά την αποθήκευση.
+
Οι άριστες θερμοκρασίες συντήρησης του [[Καρότο προϊόν|καρότου]] είναι μεταξύ 0 - 1<sup>o</sup>C και με υψηλή υγρασία 80 - 90%. Οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά καρότου|ρίζες]] αποθηκεύονται καλύτερα αφού αφαιρεθούν τα φύλλα, γιατί τόσο υγρασία όσο και [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικά στοιχεία]] μετακινούνται από τη ρίζα προς τα φύλλα κατά την αποθήκευση.<ref name="Ειδική λαχανοκομία"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Ειδική λαχανοκομία"> Ειδική λαχανακομία - Λαχανικά υπαίθρου, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 1996.</ref>
 +
</references>
  
 
[[σχετίζεται με::Καρότο προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καρότο προϊόν| ]]
Γραμμή 5: Γραμμή 10:
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 13:51, 7 Ιουλίου 2015

Οι άριστες θερμοκρασίες συντήρησης του καρότου είναι μεταξύ 0 - 1oC και με υψηλή υγρασία 80 - 90%. Οι ρίζες αποθηκεύονται καλύτερα αφού αφαιρεθούν τα φύλλα, γιατί τόσο υγρασία όσο και θρεπτικά στοιχεία μετακινούνται από τη ρίζα προς τα φύλλα κατά την αποθήκευση.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική λαχανακομία - Λαχανικά υπαίθρου, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 1996.