Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφoκλιματικές συνθήκες θυμαριού"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Το θυμάρι ευδοκιμεί σε περιοχές θερμές και ψυχρές. Αναπτύσσεται καλά σε ξηρικ...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το [[Θυμάρι φυτό|θυμάρι]] ευδοκιμεί σε περιοχές θερμές και ψυχρές. Αναπτύσσεται καλά σε ξηρικές εκτάσεις, ενώ σε ποτιστικές δίνει μεγαλύτερη παραγωγή. Αναπτύσσεται σε περιοχές ηλιόλουστες έως μερικά σκιαζόμενες και ποικιλία εδαφών με pH από 4,5-8. Καλύτερο pH ανάπτυξης το 6,3. Καλύτερη απόδοση δίνει σε [[Ασβεστώδη εδάφη|ασβεστούχα]] με καλή αποστράγγιση και πλούσια σε οργανική ουσία εδάφη. Προτιμά εδάφη [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]], προσήλια και καλά στραγγιζόμενα. Δεν προσαρμόζεται καλά σε υγρά [[Αργιλώδη εδάφη|βαριά εδάφη]]. | + | Το [[Θυμάρι φυτό|θυμάρι]] ευδοκιμεί σε περιοχές θερμές και ψυχρές. Αναπτύσσεται καλά σε ξηρικές εκτάσεις, ενώ σε ποτιστικές δίνει μεγαλύτερη παραγωγή. Αναπτύσσεται σε περιοχές ηλιόλουστες έως μερικά σκιαζόμενες και ποικιλία εδαφών με pH από 4,5-8. Καλύτερο pH ανάπτυξης το 6,3. Καλύτερη απόδοση δίνει σε [[Ασβεστώδη εδάφη|ασβεστούχα]] με καλή αποστράγγιση και πλούσια σε οργανική ουσία εδάφη. Προτιμά εδάφη [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]], προσήλια και καλά στραγγιζόμενα. Δεν προσαρμόζεται καλά σε υγρά [[Αργιλώδη εδάφη|βαριά εδάφη]].<ref name="Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών"> Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών: Βασικές αρχές καθετοποιημένης παραγωγής, των Δρ. Ελένη Μαλούπα, Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Δρ. Διαμάντω Λάζαρη και Δρ. Νικόλαος Κρίγκας, Καβάλα 2013.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
Γραμμή 9: | Γραμμή 14: | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::4.5| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::4.5| ]] | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::8| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::8| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:57, 20 Ιουλίου 2015
Το θυμάρι ευδοκιμεί σε περιοχές θερμές και ψυχρές. Αναπτύσσεται καλά σε ξηρικές εκτάσεις, ενώ σε ποτιστικές δίνει μεγαλύτερη παραγωγή. Αναπτύσσεται σε περιοχές ηλιόλουστες έως μερικά σκιαζόμενες και ποικιλία εδαφών με pH από 4,5-8. Καλύτερο pH ανάπτυξης το 6,3. Καλύτερη απόδοση δίνει σε ασβεστούχα με καλή αποστράγγιση και πλούσια σε οργανική ουσία εδάφη. Προτιμά εδάφη αμμώδη, προσήλια και καλά στραγγιζόμενα. Δεν προσαρμόζεται καλά σε υγρά βαριά εδάφη.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Καλλιέργεια, μεταποίηση και διασφάλιση ποιότητας των ελληνικών αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών: Βασικές αρχές καθετοποιημένης παραγωγής, των Δρ. Ελένη Μαλούπα, Δρ. Κατερίνα Γρηγοριάδου, Δρ. Διαμάντω Λάζαρη και Δρ. Νικόλαος Κρίγκας, Καβάλα 2013.