Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Πολλαπλασιασμός γλυκάνισου"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Ο πολλαπλασιασμός του [[Γλυκάνισος φυτό|γλυκάνισου]] γίνεται με απευθείας σπορά στο χωράφι. Χρειάζονται 14 μέρες για να βλαστήσει ο σπόρος. Ο σπόρος πρέπει να είναι της προηγούμενης [[Καλλιέργεια γλυκάνισου|καλλιεργητικής]] περιόδου γιατί η βλαστική ικανότητα του είναι της τάξης του 70%. Σπόροι 3 ετών δεν βλασταίνουν. Καλύτερη θερμοκρασία [[Εδαφοκλιματικές συνθήκες γλυκάνισου|εδάφους]] για την βλάστηση είναι από 18-21<sup>o</sup>C. Σπέρνεται με πνευματική μηχανή 570gr/στρέμμα, αν σπαρεί με το χέρι απαιτείται διπλάσια ποσότητα. Οι σπόροι πρέπει να τοποθετούνται σε βάθος μέχρι 1cm. Η σπορά μπορεί να γίνει άνοιξη ή φθινόπωρο ανάλογα με την περιοχή. Καλύτερη εποχή για την Ελλάδα είναι μέσα Μαρτίου έως τέλος Απριλίου. | + | Ο πολλαπλασιασμός του [[Γλυκάνισος φυτό|γλυκάνισου]] γίνεται με απευθείας σπορά στο χωράφι. Χρειάζονται 14 μέρες για να βλαστήσει ο σπόρος. Ο σπόρος πρέπει να είναι της προηγούμενης [[Καλλιέργεια γλυκάνισου|καλλιεργητικής]] περιόδου γιατί η βλαστική ικανότητα του είναι της τάξης του 70%. Σπόροι 3 ετών δεν βλασταίνουν. Καλύτερη θερμοκρασία [[Εδαφοκλιματικές συνθήκες γλυκάνισου|εδάφους]] για την βλάστηση είναι από 18-21<sup>o</sup>C. Σπέρνεται με πνευματική μηχανή 570gr/στρέμμα, αν σπαρεί με το χέρι απαιτείται διπλάσια ποσότητα. Οι σπόροι πρέπει να τοποθετούνται σε βάθος μέχρι 1cm. Η σπορά μπορεί να γίνει άνοιξη ή φθινόπωρο ανάλογα με την περιοχή. Καλύτερη εποχή για την Ελλάδα είναι μέσα Μαρτίου έως τέλος Απριλίου.<ref name="Γλυκάνισος"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Γλυκάνισος"> [{{#show:Ιστοσελίδα Μυρεψός/Γλυκάνισος| ?has link}} Γλυκάνισος].</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Γλυκάνισος φυτό| ]] | [[σχετίζεται με::Γλυκάνισος φυτό| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:23, 21 Ιουλίου 2015
Ο πολλαπλασιασμός του γλυκάνισου γίνεται με απευθείας σπορά στο χωράφι. Χρειάζονται 14 μέρες για να βλαστήσει ο σπόρος. Ο σπόρος πρέπει να είναι της προηγούμενης καλλιεργητικής περιόδου γιατί η βλαστική ικανότητα του είναι της τάξης του 70%. Σπόροι 3 ετών δεν βλασταίνουν. Καλύτερη θερμοκρασία εδάφους για την βλάστηση είναι από 18-21oC. Σπέρνεται με πνευματική μηχανή 570gr/στρέμμα, αν σπαρεί με το χέρι απαιτείται διπλάσια ποσότητα. Οι σπόροι πρέπει να τοποθετούνται σε βάθος μέχρι 1cm. Η σπορά μπορεί να γίνει άνοιξη ή φθινόπωρο ανάλογα με την περιοχή. Καλύτερη εποχή για την Ελλάδα είναι μέσα Μαρτίου έως τέλος Απριλίου.[1]
Βιβλιογραφία