Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή άνηθου"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η συγκομιδή γίνεται τμηματικά με το χέρι, όπου κόβονται τα [[Άνηθος φυτό|φυτά]] που έχουν αποκτήσει ύψος περίπου 30-40cm. Η κοπή γίνεται με μαχαίρι το φυτό μπορεί να αναβλαστήσει. Ο άνηθος είναι προτιμότερο να μαζεύεται τις πρωϊνές ώρες και να μην πλένεται για να διατηρεί τα αρωματικά του έλαια. Η απόδοση της [[Καλλιέργεια άνηθου|καλλιέργειας]] είναι περίπου 1τόνο/στέμμα. | + | Η συγκομιδή γίνεται τμηματικά με το χέρι, όπου κόβονται τα [[Άνηθος φυτό|φυτά]] που έχουν αποκτήσει ύψος περίπου 30-40cm. Η κοπή γίνεται με μαχαίρι το φυτό μπορεί να αναβλαστήσει. Ο άνηθος είναι προτιμότερο να μαζεύεται τις πρωϊνές ώρες και να μην πλένεται για να διατηρεί τα αρωματικά του έλαια. Η απόδοση της [[Καλλιέργεια άνηθου|καλλιέργειας]] είναι περίπου 1τόνο/στέμμα.<ref name="Άνηθος"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Άνηθος"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών - Άνηθος, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια άνηθου| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια άνηθου| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:44, 21 Ιουλίου 2015
Η συγκομιδή γίνεται τμηματικά με το χέρι, όπου κόβονται τα φυτά που έχουν αποκτήσει ύψος περίπου 30-40cm. Η κοπή γίνεται με μαχαίρι το φυτό μπορεί να αναβλαστήσει. Ο άνηθος είναι προτιμότερο να μαζεύεται τις πρωϊνές ώρες και να μην πλένεται για να διατηρεί τα αρωματικά του έλαια. Η απόδοση της καλλιέργειας είναι περίπου 1τόνο/στέμμα.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών - Άνηθος, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.