Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφοκλιματικές συνθήκες άνηθου"
(Νέα σελίδα με 'Ο άνηθος αποδίδει καλύτερα και είναι περισσότερο αρωματικός όταν αναπτύσσετ...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Ο [[Άνηθος φυτό|άνηθος]] αποδίδει καλύτερα και είναι περισσότερο αρωματικός όταν αναπτύσσεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά είναι ευαίσθητος σε συνθήκες παγετού. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αποφεύγονται περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα ή η καλλιέργεια να γίνεται την άνοιξη. Οι ιδανικές θερμοκρασίες για τη βλάστηση του σπόρου είναι 10-21<sup>o</sup>C. Οι επιλεγμένες τοποθεσίες για την [[Καλλιέργεια άνηθου|καλλιέργεια]] του άνηθου πρέπει να είναι ηλίολουστες. Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, καλά αποστραγγιζόμενο με χημική αντίδραση από pH=5,5 - 6,5. Τα ιδανικότερα είναι τα [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]], τα αμμοπηλώδη και τα οργανικά εδάφη. | + | Ο [[Άνηθος φυτό|άνηθος]] αποδίδει καλύτερα και είναι περισσότερο αρωματικός όταν αναπτύσσεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά είναι ευαίσθητος σε συνθήκες παγετού. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αποφεύγονται περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα ή η καλλιέργεια να γίνεται την άνοιξη. Οι ιδανικές θερμοκρασίες για τη βλάστηση του σπόρου είναι 10-21<sup>o</sup>C. Οι επιλεγμένες τοποθεσίες για την [[Καλλιέργεια άνηθου|καλλιέργεια]] του άνηθου πρέπει να είναι ηλίολουστες. Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, καλά αποστραγγιζόμενο με χημική αντίδραση από pH=5,5 - 6,5. Τα ιδανικότερα είναι τα [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]], τα αμμοπηλώδη και τα οργανικά εδάφη.<ref name="Άνηθος"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Άνηθος"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών- Άνηθος, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref> | ||
+ | </references> | ||
Γραμμή 9: | Γραμμή 14: | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5.5| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5.5| ]] | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::6.5| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::6.5| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:46, 21 Ιουλίου 2015
Ο άνηθος αποδίδει καλύτερα και είναι περισσότερο αρωματικός όταν αναπτύσσεται σε χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά είναι ευαίσθητος σε συνθήκες παγετού. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να αποφεύγονται περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα ή η καλλιέργεια να γίνεται την άνοιξη. Οι ιδανικές θερμοκρασίες για τη βλάστηση του σπόρου είναι 10-21oC. Οι επιλεγμένες τοποθεσίες για την καλλιέργεια του άνηθου πρέπει να είναι ηλίολουστες. Το έδαφος πρέπει να είναι βαθύ, καλά αποστραγγιζόμενο με χημική αντίδραση από pH=5,5 - 6,5. Τα ιδανικότερα είναι τα αμμώδη, τα αμμοπηλώδη και τα οργανικά εδάφη.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας αρωματικών λαχανικών- Άνηθος, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.