Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Agro 4.1"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας Agro 4.1 (προδιαγραφή παραγωγής - ποιοτικός έλεγχος) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις παραγωγικές διαδικασίες που ακολουθούν αυτές για την παραγωγή ευρύαλων καλλιεργούμενων ειδών: τσιπούρα και λαβράκι. Το συγκεκριμένο πρότυπο περιλαμβάνει απαιτήσεις όσον αφορά:
+
Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων [[Υδατοκαλλιέργεια |ιχθυοκαλλιέργειας]] Agro 4.1 (προδιαγραφή παραγωγής - ποιοτικός έλεγχος) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις παραγωγικές διαδικασίες που ακολουθούν αυτές για την παραγωγή ευρύαλων καλλιεργούμενων ειδών: τσιπούρα και λαβράκι. Το συγκεκριμένο πρότυπο περιλαμβάνει απαιτήσεις όσον αφορά:
  
 
*τους γεννήτορες  
 
*τους γεννήτορες  
 
*τους γόνους
 
*τους γόνους
 
*τις συνθήκες εκτροφής
 
*τις συνθήκες εκτροφής
*τη διατροφή των ψαριών
+
*τη διατροφή των [[ιχθυηρά |ψαριών]]
 
*τις συνθήκες και διαδικασίες εξαλίευσης των προϊόντων
 
*τις συνθήκες και διαδικασίες εξαλίευσης των προϊόντων
 
*την χορήγηση φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μετα από συνταγή του υπεύθυνου κτηνίατρου και τη διατήρηση της υγείας των ψαριών για τη οποία είναι υπεύθυνος ο ειδικός επιστήμονας της μονάδας
 
*την χορήγηση φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μετα από συνταγή του υπεύθυνου κτηνίατρου και τη διατήρηση της υγείας των ψαριών για τη οποία είναι υπεύθυνος ο ειδικός επιστήμονας της μονάδας
 
*τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς  
 
*τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς  
*την τήρηση στοιχείων από τις μονάδες (βιβλίο θεραπευτικών συνταγών, βιβλίο προμήθειας κτηνιατρικών φαρμάκων κ.α.)
+
*την τήρηση στοιχείων από τις μονάδες (βιβλίο θεραπευτικών συνταγών, βιβλίο προμήθειας κτηνιατρικών φαρμάκων κ.ά.)
  
 
Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κάθε μονάδα φροντίζει για τη συνεχή επαίδευση του προσωπικού της.
 
Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κάθε μονάδα φροντίζει για τη συνεχή επαίδευση του προσωπικού της.
 +
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__
 
[[Category:Συστήματα ποιότητας]]
 
[[Category:Συστήματα ποιότητας]]

Τελευταία αναθεώρηση της 07:53, 5 Απριλίου 2016

Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας Agro 4.1 (προδιαγραφή παραγωγής - ποιοτικός έλεγχος) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις παραγωγικές διαδικασίες που ακολουθούν αυτές για την παραγωγή ευρύαλων καλλιεργούμενων ειδών: τσιπούρα και λαβράκι. Το συγκεκριμένο πρότυπο περιλαμβάνει απαιτήσεις όσον αφορά:

  • τους γεννήτορες
  • τους γόνους
  • τις συνθήκες εκτροφής
  • τη διατροφή των ψαριών
  • τις συνθήκες και διαδικασίες εξαλίευσης των προϊόντων
  • την χορήγηση φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μετα από συνταγή του υπεύθυνου κτηνίατρου και τη διατήρηση της υγείας των ψαριών για τη οποία είναι υπεύθυνος ο ειδικός επιστήμονας της μονάδας
  • τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς
  • την τήρηση στοιχείων από τις μονάδες (βιβλίο θεραπευτικών συνταγών, βιβλίο προμήθειας κτηνιατρικών φαρμάκων κ.ά.)

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κάθε μονάδα φροντίζει για τη συνεχή επαίδευση του προσωπικού της.