Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Agro 4.2"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας Agro 4.2 (προδιαγραφή λειτουργιας εγκαταστάσεων συσκευασίας) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις προδιαγραφές υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων της ελληνικής θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας και αφορούν:
+
Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων [[Υδατοκαλλιέργεια |ιχθυοκαλλιέργειας]] Agro 4.2 (προδιαγραφή λειτουργιας εγκαταστάσεων συσκευασίας) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις προδιαγραφές υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων της ελληνικής θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας και αφορούν:
  
 
*στη συσκευασία
 
*στη συσκευασία
Γραμμή 13: Γραμμή 13:
 
*τους κανόνες υγιεινής των εργαζομένων
 
*τους κανόνες υγιεινής των εργαζομένων
 
*τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων εργασίας
 
*τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων εργασίας
*τα κριτήρια αξιολόγησης της φρεσκότητας των ψαριών
+
*τα κριτήρια αξιολόγησης της φρεσκότητας των [[Ιχθυηρά |ψαριών]]
 
*τις απαιτήσεις διαλογής και συσκευασίας
 
*τις απαιτήσεις διαλογής και συσκευασίας
 
*την τήρηση στοιχείων από τις εγκαταστάσεις συσκευασίας
 
*την τήρηση στοιχείων από τις εγκαταστάσεις συσκευασίας

Τελευταία αναθεώρηση της 08:04, 5 Απριλίου 2016

Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας Agro 4.2 (προδιαγραφή λειτουργιας εγκαταστάσεων συσκευασίας) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις προδιαγραφές υγιεινής και ποιότητας των προϊόντων της ελληνικής θαλάσσιας ιχθυοκαλλιέργειας και αφορούν:

  • στη συσκευασία
  • στην αποθήκευση και
  • στη διαλογή των προϊόντων

Οι προδιαγραφές αυτές, αποτελούν τη βάση διενέργειας των απαιτουμένων επιθεωρήσεων και ελέγχων για την εφαρμογή της πιστοποίησης της συμμόρφωσης του συστήματος συσκευασίας των ευρύαλων καλλιεργούμενων ειδών: τσιπούρα και λαβράκι. Το συγκεκριμένο πρότυπο περιλαμβάνει απαιτήσεις όσον αφορά:

  • τις προδιαγραφές των εγκαταστάσεων
  • τα προγράμματα λειτουργίας των εγκαταστάσεων συσκευασίας
  • τους χώρους υγιεινής
  • τους κανόνες υγιεινής των εργαζομένων
  • τον καθαρισμό και απολύμανση των χώρων εργασίας
  • τα κριτήρια αξιολόγησης της φρεσκότητας των ψαριών
  • τις απαιτήσεις διαλογής και συσκευασίας
  • την τήρηση στοιχείων από τις εγκαταστάσεις συσκευασίας

Τέλος, κάθε μονάδα φροντίζει για τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού της.