Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Αλέξανδρος"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 4: Γραμμή 4:
 
*Ύψος: 80-85 εκ.
 
*Ύψος: 80-85 εκ.
  
*Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενη
+
*Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενηδιακλαδισμένη
διακλαδισμένη
+
  
 
*Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση
 
*Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση
Γραμμή 12: Γραμμή 11:
 
{{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
   
 
   
*Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος
+
*Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος 140 ημέρες)
140 ημέρες)
+
  
 
*Αδέλφωμα: Μέτριο
 
*Αδέλφωμα: Μέτριο

Αναθεώρηση της 13:14, 24 Ιουνίου 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Ύψος: 80-85 εκ.
  • Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενηδιακλαδισμένη
  • Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση

μήκος/πλάτος 3,1)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

  • Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος 140 ημέρες)
  • Αδέλφωμα: Μέτριο
  • Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική
  • Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
  • Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική
  • Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
  • Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
  • Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

  • Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  • Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  • Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  • Αμυλόζη: 24-25%
  • Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)