Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Δήμητρα"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}}  
 +
Η ποικιλία [[ρύζι |ρυζιού]] Δήμητρα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
  
Ύψος: 87-92 εκ.
+
*Ύψος: 87-92 εκ.
  
Φόβη: Μήκος 16-18 εκ., ημιόρθια συμπαγής
+
*Φόβη: Μήκος 16-18 εκ., ημιόρθια συμπαγής
  
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη
+
*Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη [[ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] τύπου Japonica (Μήκος 6,3 χιλ., Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)  
ποικιλία τύπου Japonica (Μήκος 6,3 χιλ., Σχέση
+
μήκος/πλάτος 2,4)  
+
  
 
{{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
   
 
   
Πρωιμότητα: Πρώιμη (βλαστική περίοδος
+
*Πρωιμότητα: Πρώιμη (βλαστική περίοδος 133 ημέρες)
133 ημέρες)
+
  
Αδέλφωμα: Μέτριο
+
*Αδέλφωμα: Μέτριο
  
Αντοχή στο πλάγιασμα: Ανθεκτική
+
*Αντοχή στο [[Πλάγιασμα (lodging) φυτών |πλάγιασμα]]: Ανθεκτική
  
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
+
*Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
  
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
+
*Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
  
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Μέτρια ανθεκτική
+
*Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Μέτρια ανθεκτική
  
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
+
*Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
  
Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.  
+
*Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.  
  
 
{{{top_heading|==}}}Ποιοτικά - τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Ποιοτικά - τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}}  
 
   
 
   
Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
+
*Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
+
*Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  
Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
+
*Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  
Αμυλόζη: 18-19%
+
*Αμυλόζη: 18-19%
  
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για
+
*Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)
επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)
+
  
 
[[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]]
Γραμμή 45: Γραμμή 42:
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[Category:Ρύζι]]
 
[[Category:Ρύζι]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
__NOTOC__

Αναθεώρηση της 14:07, 24 Ιουνίου 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Δήμητρα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Ύψος: 87-92 εκ.
  • Φόβη: Μήκος 16-18 εκ., ημιόρθια συμπαγής
  • Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Japonica (Μήκος 6,3 χιλ., Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

  • Πρωιμότητα: Πρώιμη (βλαστική περίοδος 133 ημέρες)
  • Αδέλφωμα: Μέτριο
  • Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
  • Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
  • Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Μέτρια ανθεκτική
  • Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
  • Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.

Ποιοτικά - τεχνολογικά χαρακτηριστικά

  • Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  • Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  • Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  • Αμυλόζη: 18-19%
  • Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)