Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Μακεδονία"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | {{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}} | + | {{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}} |
+ | Η ποικιλία [[ρύζι |ρυζιού]] Μακεδονία περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: | ||
Ύψος: 95-105 εκ. | Ύψος: 95-105 εκ. | ||
Γραμμή 41: | Γραμμή 42: | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
[[Category:Ρύζι]] | [[Category:Ρύζι]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Αναθεώρηση της 14:14, 24 Ιουνίου 2016
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Η ποικιλία ρυζιού Μακεδονία περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ύψος: 95-105 εκ.
Φόβη: Μήκος 16 εκ., ημιόρθια συμπαγής
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,0 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 132 ημέρες
Αδέλφωμα: Μέτριο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
Βάρος 1000 σπόρων: 31 γραμμάρια
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά
Απόδοση στο μύλο συνολική: 71%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
Αμυλόζη: 18-19% (τύπος Japonica)
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiled)