Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Ολυμπιάδα"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | {{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}} | + | {{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}} |
+ | Η ποικιλία [[ρύζι |ρυζιού]] Ολυμπιάδα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: | ||
Ύψος: 87-92 εκ. | Ύψος: 87-92 εκ. | ||
Γραμμή 41: | Γραμμή 42: | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
[[Category:Ρύζι]] | [[Category:Ρύζι]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Αναθεώρηση της 14:14, 24 Ιουνίου 2016
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Η ποικιλία ρυζιού Ολυμπιάδα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ύψος: 87-92 εκ.
Φόβη: Μήκος 22 εκ., κρεμάμενη διακλαδισμένη
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,6 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 3,0)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 142 ημέρες
Αδέλφωμα: Πολύ πλούσιο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
Βάρος 1000 σπόρων: 25 γρ.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά
Απόδοση στο μύλο συνολική: 70%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 70%
Αμυλόζη: 25-26% (τύπος indica)
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiled)