Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Ολυμπιάδα"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 14: Γραμμή 14:
 
Αδέλφωμα: Πολύ πλούσιο
 
Αδέλφωμα: Πολύ πλούσιο
  
Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική
+
Αντοχή στο [[Πλάγιασμα (lodging) φυτών |πλάγιασμα]]: Πολύ ανθεκτική
  
 
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
 
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
  
Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική
+
Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]]
  
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
+
Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Πολύ ανθεκτική
  
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
+
Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Ανθεκτική
  
 
Βάρος 1000 σπόρων: 25 γρ.
 
Βάρος 1000 σπόρων: 25 γρ.

Αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Ολυμπιάδα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Ύψος: 87-92 εκ.

Φόβη: Μήκος 22 εκ., κρεμάμενη διακλαδισμένη

Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,6 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 3,0)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 142 ημέρες

Αδέλφωμα: Πολύ πλούσιο

Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική

Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική

Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική ποικιλία

Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική

Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική

Βάρος 1000 σπόρων: 25 γρ.

Τεχνολογικά χαρακτηριστικά

Απόδοση στο μύλο συνολική: 70%

Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%

Κρυσταλλότητα κόκκων: 70%

Αμυλόζη: 25-26% (τύπος indica)

Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiled)