Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Δήμητρα"
Από GAIApedia
Γραμμή 18: | Γραμμή 18: | ||
*Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική | *Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική | ||
− | *Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική | + | *Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] |
− | *Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Μέτρια ανθεκτική | + | *Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Μέτρια ανθεκτική |
− | *Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική | + | *Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Ανθεκτική |
*Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ. | *Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ. |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Η ποικιλία ρυζιού Δήμητρα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
- Ύψος: 87-92 εκ.
- Φόβη: Μήκος 16-18 εκ., ημιόρθια συμπαγής
- Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Japonica (Μήκος 6,3 χιλ., Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
- Πρωιμότητα: Πρώιμη (βλαστική περίοδος 133 ημέρες)
- Αδέλφωμα: Μέτριο
- Αντοχή στο πλάγιασμα: Ανθεκτική
- Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
- Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική ποικιλία
- Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Μέτρια ανθεκτική
- Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
- Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.
Ποιοτικά - τεχνολογικά χαρακτηριστικά
- Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
- Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
- Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
- Αμυλόζη: 18-19%
- Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)