Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Δήμητρα"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 18: Γραμμή 18:
 
*Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
 
*Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
  
*Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
+
*Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]]
  
*Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Μέτρια ανθεκτική
+
*Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Μέτρια ανθεκτική
  
*Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
+
*Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Ανθεκτική
  
 
*Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.  
 
*Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.  

Τελευταία αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016

Χαρακτηριστικά στοιχεία

Η ποικιλία ρυζιού Δήμητρα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Ύψος: 87-92 εκ.
  • Φόβη: Μήκος 16-18 εκ., ημιόρθια συμπαγής
  • Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Japonica (Μήκος 6,3 χιλ., Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)

Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά

  • Πρωιμότητα: Πρώιμη (βλαστική περίοδος 133 ημέρες)
  • Αδέλφωμα: Μέτριο
  • Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
  • Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.

Ποιοτικά - τεχνολογικά χαρακτηριστικά

  • Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
  • Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
  • Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
  • Αμυλόζη: 18-19%
  • Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)