Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Αξιός"
Από GAIApedia
Γραμμή 18: | Γραμμή 18: | ||
*Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική | *Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική | ||
− | *Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική | + | *Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] |
− | *Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική [[ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] | + | *Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Πολύ ανθεκτική [[ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] |
− | *Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια | + | *Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Μέτρια |
*Βάρος 1000 σπόρων: 43 γρ. | *Βάρος 1000 σπόρων: 43 γρ. |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Η ποικιλία ρυζιού Αξιός περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
- Ύψος: 105-115 εκ.
- Φόβη: Μήκος 19 εκ., ημιόρθια διακλαδισμένη
- Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,7 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
- Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 128 ημέρες
- Αδέλφωμα: Μέτριο
- Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση
- Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
- Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική ποικιλία
- Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική ποικιλία
- Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια
- Βάρος 1000 σπόρων: 43 γρ.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά
- Απόδοση στο μύλο συνολική: 65%
- Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 55%
- Κρυσταλλότητα κόκκων: 0%
- Αμυλόζη: 16-17% (τύπος Japonica)
- Ποιότητα: Μέτρια