Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αδρόκαρπη ποικιλία ελιάς Βασιλακάδα"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
Η [[Ποικιλίες ελιάς |Βασιλακάδα]] φέρει και τις συνωνυμίες: Βασιλική, Ισπανική, Κολοκυθάτη, Ροβιάτικη και Σελέρνειος. [[καλλιέργεια ελιάς |Καλλιεργείται]] κυρίως στο νομό Κερκύρας και σποραδικά στους νομούς Εύβοιας και Χαλκιδικής. Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5 –8 μέτρων. Τα φύλλα της είναι πράσινα, μήκους 6,35cm και πλάτους 1,13cm. Ο καρπός έχει σχήμα ωοειδές και μέσο βάρος 6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 7,6:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε [[ελαιόλαδο |λάδι]] φθάνει μέχρι 16%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας. | Η [[Ποικιλίες ελιάς |Βασιλακάδα]] φέρει και τις συνωνυμίες: Βασιλική, Ισπανική, Κολοκυθάτη, Ροβιάτικη και Σελέρνειος. [[καλλιέργεια ελιάς |Καλλιεργείται]] κυρίως στο νομό Κερκύρας και σποραδικά στους νομούς Εύβοιας και Χαλκιδικής. Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5 –8 μέτρων. Τα φύλλα της είναι πράσινα, μήκους 6,35cm και πλάτους 1,13cm. Ο καρπός έχει σχήμα ωοειδές και μέσο βάρος 6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 7,6:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε [[ελαιόλαδο |λάδι]] φθάνει μέχρι 16%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας. | ||
− | |||
[[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]] | [[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]] | ||
[[Category:Ελιά]] | [[Category:Ελιά]] | ||
Γραμμή 9: | Γραμμή 8: | ||
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Χαλκιδικής| ]] | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Χαλκιδικής| ]] | ||
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]] | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:18, 25 Ιουλίου 2016
Η Βασιλακάδα φέρει και τις συνωνυμίες: Βασιλική, Ισπανική, Κολοκυθάτη, Ροβιάτικη και Σελέρνειος. Καλλιεργείται κυρίως στο νομό Κερκύρας και σποραδικά στους νομούς Εύβοιας και Χαλκιδικής. Αναπτύσσεται σε δένδρο ύψους 5 –8 μέτρων. Τα φύλλα της είναι πράσινα, μήκους 6,35cm και πλάτους 1,13cm. Ο καρπός έχει σχήμα ωοειδές και μέσο βάρος 6γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 7,6:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει μέχρι 16%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας.