Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή καρπουζιού θερμοκηπίου"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η συγκομιδή γίνεται 3 - 5 μήνες μετά τη [[Σπορά καρπουζιάς θερμοκηπίου|σπορά]], ανάλογα με τη [[Ποικιλίες καρπουζιάς|ποικιλία]] και τις συνθήκες [[Καλλιέργεια καρπουζιάς|καλλιέργειας]] (ιδιαίτερα της [[Κλιματικές συνθήκες καρπουζιάς|θερμοκρασίας]]). Για να [[Ωρίμανση καρπουζιού θερμοκηπίου|ωριμάσουν]] τα [[Καρπούζι |καρπούζια]] χρειάζονται κάπου 10 - 20 ημέρες περισσότερα από τα [[Πεπόνι θερμοκηπίου|πεπόνια]], η ποικιλία όμως παίζει σημαντικό ρόλο όπως και οι συνθήκες παραγωγής. Ο καρπός συγκομίζεται όταν η σάρκα είναι γλυκιά αλλά όχι όταν είναι υπερώριμος. Οι υπερώριμοι καρποί έχουν σάρκα "στεγνή - αχυρώδη") και με αρκετές ίνες. | + | Η συγκομιδή γίνεται 3-5 μήνες μετά τη [[Σπορά καρπουζιάς θερμοκηπίου|σπορά]], ανάλογα με τη [[Ποικιλίες καρπουζιάς|ποικιλία]] και τις συνθήκες [[Καλλιέργεια καρπουζιάς|καλλιέργειας]] (ιδιαίτερα της [[Κλιματικές συνθήκες καρπουζιάς|θερμοκρασίας]]). Για να [[Ωρίμανση καρπουζιού θερμοκηπίου|ωριμάσουν]] τα [[Καρπούζι |καρπούζια]] χρειάζονται κάπου 10 - 20 ημέρες περισσότερα από τα [[Πεπόνι θερμοκηπίου|πεπόνια]], η ποικιλία όμως παίζει σημαντικό ρόλο όπως και οι συνθήκες παραγωγής. Ο καρπός συγκομίζεται όταν η σάρκα είναι γλυκιά αλλά όχι όταν είναι υπερώριμος. Οι υπερώριμοι καρποί έχουν σάρκα "στεγνή - αχυρώδη") και με αρκετές ίνες. |
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:12, 27 Σεπτεμβρίου 2016
Η συγκομιδή γίνεται 3-5 μήνες μετά τη σπορά, ανάλογα με τη ποικιλία και τις συνθήκες καλλιέργειας (ιδιαίτερα της θερμοκρασίας). Για να ωριμάσουν τα καρπούζια χρειάζονται κάπου 10 - 20 ημέρες περισσότερα από τα πεπόνια, η ποικιλία όμως παίζει σημαντικό ρόλο όπως και οι συνθήκες παραγωγής. Ο καρπός συγκομίζεται όταν η σάρκα είναι γλυκιά αλλά όχι όταν είναι υπερώριμος. Οι υπερώριμοι καρποί έχουν σάρκα "στεγνή - αχυρώδη") και με αρκετές ίνες.