Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Πολλαπλασιασμός αγγουριάς"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η σπορά για [[Καλλιέργεια αγγουριάς|καλλιέργεια]] στην ύπαιθρο γίνεται τον Απρίλιο-Μάιο και για καλλιέργεια στο [[Καλλιέργεια αγγουριάς θερμοκηπίου|θερμοκήπιο]] οποιαδήποτε εποχή του έτους. Η σπορά πραγματοποιείται σε γλαστράκια χαρτιού ή τύρφης, σακουλάκια, δίσκους με ατομικές θέσεις σποράς και ακολουθεί μία μόνο [[Μεταφύτευση αγγουριάς|μεταφύτευση]] στην τελική θέση στο [[Εδαφικές συνθήκες αγγουριάς|έδαφος]]. Ο σπόρος τοποθετείται σε βάθος 1,5-2 εκ. και το υπόστρωμα αποτελείται από τύρφη ή τύρφη και περλίτη (ή άμμο) σε αναλογία 1:1. τα φυτά μεταφυτεύονται στο έδαφος όταν αποκτήσουν 3-4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά αγγουριάς|φύλλα]], περίπου 4-5 εβδομάδες μετά τη σπορά. Για την αντιμετώπιση [[Ασθένειες αγγουριάς|ασθενειών]] του εδάφους (π.χ. φουζάριο) και την αύξηση της αντοχής των φυτών στις χαμηλές θερμοκρασίες εδάφους εφαρμόζεται η τεχνική του εμβολιασμού (κατακόρυφος ή διας προσεγγίσεως) σε κατάλληλα υποκείμενα, όπως το Cucurbita ficifolia.<ref name="Λαχανοκομία - Αγγουριά"/> | + | Η σπορά για [[Καλλιέργεια αγγουριάς |καλλιέργεια]] στην ύπαιθρο γίνεται τον Απρίλιο-Μάιο και για καλλιέργεια στο [[Καλλιέργεια αγγουριάς θερμοκηπίου |θερμοκήπιο]] οποιαδήποτε εποχή του έτους. Η σπορά πραγματοποιείται σε γλαστράκια χαρτιού ή τύρφης, σακουλάκια, δίσκους με ατομικές θέσεις σποράς και ακολουθεί μία μόνο [[Μεταφύτευση αγγουριάς |μεταφύτευση]] στην τελική θέση στο [[Εδαφικές συνθήκες αγγουριάς|έδαφος]]. Ο σπόρος τοποθετείται σε βάθος 1,5-2 εκ. και το υπόστρωμα αποτελείται από τύρφη ή τύρφη και περλίτη (ή άμμο) σε αναλογία 1:1. τα [[κατάλογος φυτών |φυτά]] μεταφυτεύονται στο έδαφος όταν αποκτήσουν 3-4 πραγματικά [[Βοτανικά χαρακτηριστικά αγγουριάς |φύλλα]], περίπου 4-5 εβδομάδες μετά τη σπορά. Για την αντιμετώπιση [[Ασθένειες αγγουριάς |ασθενειών]] του εδάφους (π.χ. φουζάριο) και την αύξηση της αντοχής των φυτών στις χαμηλές θερμοκρασίες εδάφους εφαρμόζεται η τεχνική του εμβολιασμού (κατακόρυφος ή διας προσεγγίσεως) σε κατάλληλα υποκείμενα, όπως το Cucurbita ficifolia.<ref name="Λαχανοκομία - Αγγουριά"/> |
==Βιβλιογραφία== | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | |||
<references> | <references> | ||
+ | |||
<ref name="Λαχανοκομία - Αγγουριά"> [{{#show:Ιστοσελίδα Agroportal Γ.Π.Α/Λαχανοκομία - Αγγουριά| ?has link}} Λαχανοκομία - Αγγουριά]</ref> | <ref name="Λαχανοκομία - Αγγουριά"> [{{#show:Ιστοσελίδα Agroportal Γ.Π.Α/Λαχανοκομία - Αγγουριά| ?has link}} Λαχανοκομία - Αγγουριά]</ref> | ||
+ | |||
</references> | </references> | ||
Γραμμή 10: | Γραμμή 13: | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:56, 10 Οκτωβρίου 2016
Η σπορά για καλλιέργεια στην ύπαιθρο γίνεται τον Απρίλιο-Μάιο και για καλλιέργεια στο θερμοκήπιο οποιαδήποτε εποχή του έτους. Η σπορά πραγματοποιείται σε γλαστράκια χαρτιού ή τύρφης, σακουλάκια, δίσκους με ατομικές θέσεις σποράς και ακολουθεί μία μόνο μεταφύτευση στην τελική θέση στο έδαφος. Ο σπόρος τοποθετείται σε βάθος 1,5-2 εκ. και το υπόστρωμα αποτελείται από τύρφη ή τύρφη και περλίτη (ή άμμο) σε αναλογία 1:1. τα φυτά μεταφυτεύονται στο έδαφος όταν αποκτήσουν 3-4 πραγματικά φύλλα, περίπου 4-5 εβδομάδες μετά τη σπορά. Για την αντιμετώπιση ασθενειών του εδάφους (π.χ. φουζάριο) και την αύξηση της αντοχής των φυτών στις χαμηλές θερμοκρασίες εδάφους εφαρμόζεται η τεχνική του εμβολιασμού (κατακόρυφος ή διας προσεγγίσεως) σε κατάλληλα υποκείμενα, όπως το Cucurbita ficifolia.[1]
Βιβλιογραφία