Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Βαθμός αραιώματος"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
Στις ζωηρές [[Ποικιλίες μηλιάς|ποικιλίες μηλιάς]] και [[Ροδακινιά|ροδακινιάς]] απαιτείται η σχέση [[Φύλλα|φύλλων]]: [[Καρποί|καρπού]] να κυμαίνεται μεταξύ 40:1 και 75:1, για να επιτευχθεί εμπορεύσιμο μέγεθος καρπών.  
 
Στις ζωηρές [[Ποικιλίες μηλιάς|ποικιλίες μηλιάς]] και [[Ροδακινιά|ροδακινιάς]] απαιτείται η σχέση [[Φύλλα|φύλλων]]: [[Καρποί|καρπού]] να κυμαίνεται μεταξύ 40:1 και 75:1, για να επιτευχθεί εμπορεύσιμο μέγεθος καρπών.  
  
Οι καρποί των ποικιλιών των [[Πυρηνόκαρπα|πυρηνόκαρπων]] που ωριμάζουν 75 έως 90 ημέρες μετά την πλήρη [[Ανθοφορία|ανθοφορία]]
+
Οι καρποί των ποικιλιών των [[Πυρηνόκαρπα|πυρηνόκαρπων]] που ωριμάζουν 75 έως 90 ημέρες μετά την πλήρη [[Ανθοφορία|ανθοφορία]] πρέπει να έχουν την κατάλληλη σχέση φύλλων: καρπού εφτά εβδομάδες, μετά την πλήρη ανθοφορία για την επίτευξη καρπών εμπορεύσιμου μεγέθους.
 +
 
 +
Στις νέες [[Ποικιλίες τύπου spur της Red Delicious|ποικιλίες μηλιάς τύπου spur]]  
  
  

Αναθεώρηση της 10:20, 30 Μαρτίου 2017

Στις ζωηρές ποικιλίες μηλιάς και ροδακινιάς απαιτείται η σχέση φύλλων: καρπού να κυμαίνεται μεταξύ 40:1 και 75:1, για να επιτευχθεί εμπορεύσιμο μέγεθος καρπών.

Οι καρποί των ποικιλιών των πυρηνόκαρπων που ωριμάζουν 75 έως 90 ημέρες μετά την πλήρη ανθοφορία πρέπει να έχουν την κατάλληλη σχέση φύλλων: καρπού εφτά εβδομάδες, μετά την πλήρη ανθοφορία για την επίτευξη καρπών εμπορεύσιμου μεγέθους.

Στις νέες ποικιλίες μηλιάς τύπου spur




[1]


Βιβλιογραφία

  1. Γενική Δενδροκομία, του Καθηγητή Δενδροκομίας Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνου Α. Ποντίκη, 1997