Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία αμυγδαλιάς Guara"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Προέλευση ισπανική, αποτελεί κλωνική επιλογή του Δενδροκομικού Σταθμού Γεωπονικής έρευνας...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Προέλευση ισπανική, αποτελεί κλωνική επιλογή του Δενδροκομικού Σταθμού Γεωπονικής έρευνας της Σαραγόσας της Ισπανίας. Μορφολογία και Φυσιολογία-Ευρωστία μέση. Σχήμα και διακλάδωση μέτρια, ορθόκλαδο με λίγες διακλαδώσεις. Άνθη λευκά μέτριου μεγέθους. Εποχή ανθήσεως όψιμη. Ένταση ανθήσεως πλούσια. Γονιμότητα αυτογόνιμη. Εποχή ωριμάνσεως πολύ πρώιμη. Αγρονομικά χαρακτηριστικά-παραγωγικότητα πολύ υψηλή. Εναλλαγή ετήσιας παραγωγής-χαμηλή. Ευκολία συγκομιδής πολύ εύκολη. Εμπορικά χαρακτηριστικά καρπός-σκληρότητα σκληρός. Οι πρώτες συγκομιδές δίνουν αμύγδαλα ημίσκληρα. Σχήμα αμυγδαλοειδές. Απόδοση σε ψίχα 32-55%. Ψίχα-μέγεθος μέσο. Σχήμα καρδιόσχημο. Μέσο βάρος 1,45 γραμμάρια. Επιδερμίδα καφέ χρώματος με λίγο ανώμαλη επιφάνεια. Χρήσεις αμύγδαλου που εκτιμάται πολύ στην ζαχαροπλαστική λόγω του χρώματος και του μέσου μεγέθους του. Γενική εκτίμηση αυτογόνιμη ποικιλία που συνδυάζεται με την αντοχή στους όψιμους παγετούς και την κανονικότητα στην παραγωγή. Σχηματίζεται εύκολα ο σκελετός και είναι εύκολη στο κλάδεμα.
+
Προέλευση ισπανική, αποτελεί κλωνική επιλογή του Δενδροκομικού Σταθμού Γεωπονικής έρευνας της Σαραγόσας της Ισπανίας. Μορφολογία και Φυσιολογία-Ευρωστία μέση. Σχήμα και διακλάδωση μέτρια, ορθόκλαδο με λίγες διακλαδώσεις. [[Άνθη|Άνθη]] λευκά μέτριου μεγέθους. Εποχή ανθήσεως όψιμη. Ένταση ανθήσεως πλούσια. Γονιμότητα αυτογόνιμη. Εποχή [[Ωρίμανση αμυγδάλων|ωριμάνσεως]] πολύ πρώιμη. Αγρονομικά χαρακτηριστικά-παραγωγικότητα πολύ υψηλή. Εναλλαγή ετήσιας παραγωγής-χαμηλή. Ευκολία [[Συγκομιδή αμυγδάλων|συγκομιδής]] πολύ εύκολη. Εμπορικά χαρακτηριστικά καρπός-σκληρότητα σκληρός. Οι πρώτες συγκομιδές δίνουν [[Αμύγδαλο|αμύγδαλα]] ημίσκληρα. Σχήμα αμυγδαλοειδές. Απόδοση σε ψίχα 32-55%. Ψίχα-μέγεθος μέσο. Σχήμα καρδιόσχημο. Μέσο βάρος 1,45 γραμμάρια. Επιδερμίδα καφέ χρώματος με λίγο ανώμαλη επιφάνεια. [[Διαθρεπτική αξία αμυγδάλων|Χρήσεις αμύγδαλου]] που εκτιμάται πολύ στην ζαχαροπλαστική λόγω του χρώματος και του μέσου μεγέθους του. Γενική εκτίμηση αυτογόνιμη ποικιλία που συνδυάζεται με την αντοχή στους όψιμους παγετούς και την κανονικότητα στην παραγωγή. Σχηματίζεται εύκολα ο σκελετός και είναι εύκολη στο κλάδεμα.
  
  

Αναθεώρηση της 12:52, 9 Ιουνίου 2017

Προέλευση ισπανική, αποτελεί κλωνική επιλογή του Δενδροκομικού Σταθμού Γεωπονικής έρευνας της Σαραγόσας της Ισπανίας. Μορφολογία και Φυσιολογία-Ευρωστία μέση. Σχήμα και διακλάδωση μέτρια, ορθόκλαδο με λίγες διακλαδώσεις. Άνθη λευκά μέτριου μεγέθους. Εποχή ανθήσεως όψιμη. Ένταση ανθήσεως πλούσια. Γονιμότητα αυτογόνιμη. Εποχή ωριμάνσεως πολύ πρώιμη. Αγρονομικά χαρακτηριστικά-παραγωγικότητα πολύ υψηλή. Εναλλαγή ετήσιας παραγωγής-χαμηλή. Ευκολία συγκομιδής πολύ εύκολη. Εμπορικά χαρακτηριστικά καρπός-σκληρότητα σκληρός. Οι πρώτες συγκομιδές δίνουν αμύγδαλα ημίσκληρα. Σχήμα αμυγδαλοειδές. Απόδοση σε ψίχα 32-55%. Ψίχα-μέγεθος μέσο. Σχήμα καρδιόσχημο. Μέσο βάρος 1,45 γραμμάρια. Επιδερμίδα καφέ χρώματος με λίγο ανώμαλη επιφάνεια. Χρήσεις αμύγδαλου που εκτιμάται πολύ στην ζαχαροπλαστική λόγω του χρώματος και του μέσου μεγέθους του. Γενική εκτίμηση αυτογόνιμη ποικιλία που συνδυάζεται με την αντοχή στους όψιμους παγετούς και την κανονικότητα στην παραγωγή. Σχηματίζεται εύκολα ο σκελετός και είναι εύκολη στο κλάδεμα.