Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία πατάτας Jaqueline"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με ' Category:Πατάτα είναι ποικιλία τη...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | + | Πολύ πρώιμη [[Ποικιλίες πατάτας|ποικιλία]] με αρκετά υψηλή απόδοση και με υψηλό ποσοστό μεγάλων [[Βοτανικά χαρακτηριστικά πατάτας|κονδύλων]]. Μπορεί να [[Καλλιέργεια πατάτας|καλλιεργηθεί]] σε μεγάλη ποικιλομορφία [[Εδαφικές συνθήκες πατάτας|εδαφών]]. | |
+ | Η πρώτη Γερμανική ποικιλία με μεγάλους κονδύλους, επιφανειακά μάτια και λεία κίτρινη επιδερμίδα. Η σάρκα της είναι κίτρινη και δεν χάνει το χρώμα της κατά το μαγείρεμα. Κατάλληλη για νωπή χρήση και για τηγάνισμα. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στους [[Εχθρός πατάτας Χρυσονηματώδεις|νηματώδεις]] Ro 1-5, στον ιό PLRV και PVY ([[Ασθένεια πατάτας Καρούλιασμα φύλλων|Καρούλιασμα των φύλλων]]). Είναι ανθεκτική στο σάπισμα των κονδύλων. Οι κόνδυλοι είναι ομοιόμορφοι και ανθεκτικοί στο μαύρισμα της σάρκας. | ||
Αναθεώρηση της 09:02, 19 Ιουνίου 2017
Πολύ πρώιμη ποικιλία με αρκετά υψηλή απόδοση και με υψηλό ποσοστό μεγάλων κονδύλων. Μπορεί να καλλιεργηθεί σε μεγάλη ποικιλομορφία εδαφών. Η πρώτη Γερμανική ποικιλία με μεγάλους κονδύλους, επιφανειακά μάτια και λεία κίτρινη επιδερμίδα. Η σάρκα της είναι κίτρινη και δεν χάνει το χρώμα της κατά το μαγείρεμα. Κατάλληλη για νωπή χρήση και για τηγάνισμα. Παρουσιάζει ανθεκτικότητα στους νηματώδεις Ro 1-5, στον ιό PLRV και PVY (Καρούλιασμα των φύλλων). Είναι ανθεκτική στο σάπισμα των κονδύλων. Οι κόνδυλοι είναι ομοιόμορφοι και ανθεκτικοί στο μαύρισμα της σάρκας.