Ρύζι προϊόν
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 14:31, 16 Ιουλίου 2013 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)
Το ρύζι καλλιεργείται αποκλειστικά για παραγωγή καρπού για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα υποπροϊόντα της επεξεργασίας του ρυζιού και τα υπολείμματα της καλλιέργειας χρησιμοποιούνται για βιομηχανικές και άλλες χρήσεις.
Η χημική σύσταση του καρπού του ρυζιού φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα.
| Χημική σύσταση αναποφλοίωτου, αποφλοιωμένου και αποπιτυρωμένου καρπού ρυζιού, σε ποσοστά% | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| Λίπη | Πρωτεΐνες | Υδατ/κες | Τέφρα | Ιν. Ουσίες | |
| Σ+5* | 0,89 | 0,89 | |||
| Σ+5* | 0,89 | 0,89 | |||
| Σ+5* | 0,89 | 0,89 | |||
| Σ+5* | 0,89 | 0,89 | |||
| Σ+5* | 0,89 | 0,89 | |||
| Σ+5* | 0,89 | 0,89 | |||

