Καρπός φράπα
Η φράπα [1] είναι ο καρπός του εσπεριδοειδούς καρποφόρου δέντρου, του γένους Κίτρος, που ανήκει στα ρυτoειδή. Η προέλευσή της είναι από τη Νοτιοανατολική Ασία όπως τα περισσότερα εσπεριδοειδή. Θεωρείται πολύ πιθανό ότι το γκρέιπ-φρουτ προέρχεται από μετάλλαξη της φράπας. Οι καρποί της φράπας είναι υπερμεγέθεις, χρώματος κίτρινου με πλούσιο άρωμα. Χρησιμοποιούνται ευρέως στη ζαχαροπλαστική για τη δημιουργία γλυκών.
Το δέντρο καλλιεργείται για τους εντυπωσιακά ογκώδεις καρπούς οι οποίοι έχουν παχύ σπογγώδη φλοιό.
Η φράπα δεν τρώγεται ωμή αλλά χρησιμοποιείται για να παρασκευασθεί γλυκό του κουταλιού και μαρμελάδα. Το ξύσμα της φράπας χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική.
Για την αποθήκευση και συντήρηση εσπεριδοειδών δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο. Αποθήκευση και συντήρηση εσπεριδοειδών.
Σχετικές σελίδες
- Καρπός εσπεριδοειδών
- Εσπεριδοειδή
- Γκρέιπ φρουτ
- Καλλιέργεια εσπεριδοειδών
- Αποθήκευση και συντήρηση εσπεριδοειδών