Συντήρηση καρπουζιού
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:25, 11 Σεπτεμβρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)
Τα καρπούζια αποθηκεύονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες και σε χαμηλότερη υγρασία σε σχέση με τα πεπόνια (10-15oC, 90% σχετική υγρασία). Η αποθήκευση για παρατεταμένες περιόδους κάτω από 10oC μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς λόγω ψύχους. Για παράδειγμα, μια εβδομάδα στους 0oC μπορεί να προκαλέσει βαθουλώματα, απώλεια χρώματος και γεύσης. Στους 10-15oC μπορούν διατηρηθούν 2-3 εβδομάδες μετά τη συγκομιδή. Εντούτοις το κόκκινο χρώμα βαθμιαία αλλοιώνεται.