Συγκομιδή καρπουζιού θερμοκηπίου
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:07, 18 Ιουλίου 2016 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)
Η συγκομιδή γίνεται 3 - 5 μήνες μετά τη σπορά, ανάλογα με τη ποικιλία και τις συνθήκες καλλιέργειας (ιδιαίτερα της θερμοκρασίας). Για να ωριμάσουν τα καρπούζια χρειάζονται κάπου 10 - 20 ημέρες περισσότερα από τα πεπόνια, η ποικιλία όμως παίζει σημαντικό ρόλο όπως και οι συνθήκες παραγωγής. Ο καρπός συγκομίζεται όταν η σάρκα είναι γλυκιά αλλά όχι όταν είναι υπερώριμος. Οι υπερώριμοι καρποί έχουν σάρκα "στεγνή - αχυρώδη") και με αρκετές ίνες.