Σφάγιο κουνελιού

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

[1]

Στη χώρα μας αλλά και στις άλλες χώρες που εκτρέφονται κουνέλια το κρέας αποτελεί το κυριότερο προϊόν. Η παραγωγή γουνοδερμάτων και μαλλιού αποτελεί περιορισμένη δραστηριότητα.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της κρεοπαραγωγικής ικανότητας των κουνελιών είναι η αύξηση και η ανάπτυξη. Το γενετικό δυναμικό και το περιβάλλον της εκτροφής είναι γνωστό ότι ασκούν σημαντική επίδραση.

Βιβλιογραφία

  1. "Κονικλοτροφία", Ελ. Πανοπούλου-Διαμαντοπούλου, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Γενικής και Ειδικής Ζωοτεχνίας, Αθήνα 1995.