Συγκομιδή Γκότζι μπέρι
Ένα φυτό μπορεί να παράξει πάνω από 1 κιλό καρπού ήδη από το 2 χρόνο και μέχρι και 5-10 από τον 5 χρόνο και μετά. Απαιτούνται περίπου 35-40 ημέρες από την πλήρη άνθιση έως την ωρίμανση (ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας). Κριτήρια συγκομιδής του καρπού στο στάδιο της ωρίμανσης είναι ότι ο καρπός έχει λαμπερό κόκκινο χρώμα, μέτρια συνεκτικότητα και διαλυτά στερεά που προσδίδουν μια γλυκιά γεύση, οι καρποί πέφτουν εύκολα και οι σπόροι αποκτούν λευκοκίτρινο-κιτρινοκαφέ χρωματισμό. Το Γκότζι μπέρι συγκομίζονται με τον ποδίσκο όταν πρόκειται να καταναλωθούν φρέσκοι και χωρίς τον ποδίσκο όταν προορίζονται για αποξήρανση. Με το χέρι( με προσοχή να μη συμπιεστούν και αρχίζουν οι οξειδώσεις). Με δόνηση και πτώση των καρπών πάνω σε ύφασμα, λόγω της μεγάλης ευαισθησίας των καρπών. Η συγκομιδή να γίνεται πρωϊνές ή βραδινές ώρες (αποφυγή ωρών ή ημερών με αυξημένη υγρασία, μετά από βροχή ή υπό υψηλή θερμοκρασία, αφού υποβαθμίζεται η ποιότητα του προϊόντος. Την εποχή συγκομιδής θα πρέπει να συγκομίζουμε κάθε 3-4 ημέρες. Διάρκεια συγκομιδής στην Ελλάδα από περίπου Ιούλιο-Αύγουστο μέχρι και Οκτώμβριο -Νοέμβριο (ανάλογα με την περιοχή και τις κλιματολογικές συνθήκες μπορεί να διαρκέσει και παραπάνω).[1]