Ποικιλία κρεμμυδιού Yellow sweet spanish
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 16:31, 12 Μαρτίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)
Οι βολβοί της ποικιλίας αυτής είναι μεγάλοι, σχήματος σφαιρικού, ελαφρά πιεσμένου στο σημείο του λαιμού. Οι εξωτερικοί χιτώνες έχουν χρώμα βαθύ κίτρινο-καφέ. Η εσωτερική σάρκα είναι λευκή και είναι μέτριας καυστικότητας. Διατηρείται ικανοποιητικά στην αποθήκη και αντέχει στις μεταχειρήσεις. Στο χωράφι η καλλιέργεια διαρκεί περίπου 130 ημέρες. Ενδείκνυται για ανοιξιάτικη καλλιέργεια.