Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Λαδικινό

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 08:40, 11 Νοεμβρίου 2014 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Λαδικινό

Το σταφύλι της ποικιλίας αυτής είναι πολύ μεγάλου μήκους, μέτριου βάρους, πυκνόραγο, ακανόνιστου σχήματος με πτερυγώσεις. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται από τον τρίτο - τέταρτο κόμβο. Η ράγα είναι μικρού μεγέθους, σχήματος μικρού ελλειπτικού προς κόλουρο. Το χρώμα του φλοιού είναι ερυθροκαστανό και δεν υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μαλακή, μετρίως εύχυμη με απόδοση σε χυμό 54ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση, χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Σε κάθε ράγα υπάρχει 1 γίγαρτο μετρίου μεγέθους και βάρους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μεγέθους, με μικρό βαθμό ξυλοποίησης, με βαθμό μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο.