Agro 4.1
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 15:45, 11 Μαρτίου 2013 υπό τον A papageorgiou (Συζήτηση)
Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας Agro 4.1 (προδιαγραφή παραγωγής - ποιοτικός έλεγχος) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις παραγωγικές διαδικασίες που ακολουθούν αυτές για την παραγωγή ευρύαλων καλλιεργούμενων ειδών: τσιπούρα και λαβράκι. Το συγκεκριμένο πρότυπο περιλαμβάνει απαιτήσεις όσον αφορά:
- τους γεννήτορες
- τους γόνους
- τις συνθήκες εκτροφής
- τη διατροφή των ψαριών
- τις συνθήκες και διαδικασίες εξαλίευσης των προϊόντων
- την χορήγηση φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μετα από συνταγή του υπεύθυνου κτηνίατρου και τη διατήρηση της υγείας των ψαριών για τη οποία είναι υπεύθυνος ο ειδικός επιστήμονας της μονάδας
- τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς
- την τήρηση στοιχείων από τις μονάδες (βιβλίο θεραπευτικών συνταγών, βιβλίο προμήθειας κτηνιατρικών φαρμάκων κ.α.)
Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κάθε μονάδα φροντίζει για τη συνεχή επαίδευση του προσωπικού της.