Ποικιλία Ευρώπη
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Ύψος: 100-110 εκ.
Φόβη: Μήκος 17 εκ., ημιόρθια συμπαγής
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη(Μήκος 6,3 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 2,3)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
Χρόνος σποράς-ωρίμασης: Πρώιμη (βλαστική περίοδος 130 ημέρες)
Αδέλφωμα: Μέτριο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Μέση
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Μέτρια
Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά
Απόδοση στο μύλο συνολική: 68%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 58%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 10%
Αμυλόζη: 17-18% (τύπος Japonica)
Ποιότητα: Μέτρια