Συντήρηση μήλων
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 16:19, 26 Φεβρουαρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)
Η συντήρηση των µήλων γίνεται είτε σε κοινά ψυγεία είτε σε ψυγεία µε ρυθµιζόµενη ατµόσφαιρα.
- Κοινά ψυγεία: Στα ψυγεία αυτά ρυθµίζονται µόνο η θερµοκρασία και η υγρασία. Η θερµοκρασία πρέπει να είναι γύρω στους -40oC και η υγρασία υψηλότερη από 90%. Η µέθοδος αυτή συντήρησης είναι η καθιερωµένη στη χώρα µας. Τα µήλα πριν εισαχθούν στην κύρια ψύξη πρέπει να προψυχθούν µε ρεύµα αέρα ή µε νερό.
- Ψυγεία µε ρυθµιζόµενη ατµόσφαιρα: Οι καρποί µε την αναπνοή τους αυξάνουν την συγκέντρωση του CO2 και µειώνουν του O2.Το O2 διατηρείται σταθερό µε εισαγωγή στο ψυγείο ατµοσφαιρικού αέρα από ειδικές θυρίδες. Η συγκέντρωση του CO2 ρυθµίζεται µε παραγωγή του από καύση προπανίου και µε δέσµευση του πλεονάζοντος από διάλυµα KOH, NaOH ή Ca(OH)2