Ποικιλία Δήμητρα
Από GAIApedia
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Ύψος: 87-92 εκ.
Φόβη: Μήκος 16-18 εκ., ημιόρθια συμπαγής
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Japonica (Μήκος 6,3 χιλ., Σχέση μήκος/πλάτος 2,4)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
Πρωιμότητα: Πρώιμη (βλαστική περίοδος 133 ημέρες)
Αδέλφωμα: Μέτριο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Ανθεκτική
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Μέτρια ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
Βάρος 1000 σπόρων: 33 γρ.
Ποιοτικά - τεχνολογικά χαρακτηριστικά
Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
Αμυλόζη: 18-19%
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)