Συντήρηση κολοκυθιών
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:13, 9 Ιουλίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)
Τα κολοκύθια μετά τη συγκομιδή πρέπει να φθάσουν γρήγορα στον καταναλωτή (1-2 ημέρες), γιατί δεν διατηρούνται σε καλή κατάσταση για μεγάλο διάστημα. Αν υπάρχει ανάγκη διατήρησης (π.χ μεταφορά σε μακρινές αποστάσεις) τότε οι πιο κατάλληλες συνθήκες είναι θερμοκρασία 4-10oC και σχετική υγρασία 90 για 5-14 ημέρες. Παράταση της θερμοκρασίας αποθήκευσης για μερικές ημέρες κάτω των 10oC προκαλεί ζημιές από ψύχος.