Συντήρηση ροδάκινων
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:43, 9 Ιουλίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)
Η καλλιέργεια της ροδακινιάς παράγει ως προϊόν το ροδάκινο. Τα ροδάκινα, αν και δε συντηρούνται για μακρόν, μπορεί να διατηρηθούν για 2-4 βδομάδες, ανάλογα με την ποικιλία και το βαθμό ωριμότητας, περίπου στους 0oC και σχετική υγρασία 90%. Συνιστάται ταχεία πρόψυξη (υδρόψυξη) στους 0oC αμέσως μετά τη συγκομιδή, γιατί επιβραδύνεται η ωρίμαση και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, που προκαλούν ταχεία φθορά στους καρπούς.