Συντήρηση κολοκυθιού θερμοκηπίου
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:20, 22 Νοεμβρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)
Τα κολοκύθια μετά τη συγκομιδή πρέπει να φθάσουν γρήγορα στον καταναλωτή (1 - 2 ημέρες) , γιατί δεν διατηρούνται σε καλή κατάσταση για μεγάλο διάστημα. Αν υπάρχει ανάγκη διατήρησης (μεταφορά σε μακρινές αποστάσεις, μειωμένη ζήτηση στην αγορά λόγω υπερπροσφοράς) τότε οι πιο κατάλληλες συνθήκες είναι θερμοκρασία 4 - 10oC και παράταση της θερμοκρασίας αποθήκευσης για μερικές ημέρες κάτω των 10oC προκαλεί ζημιές από ψύχος και υγρασία 90% σχετική υγρασία (Σ.Υ) και χρόνος διατήρησης 5 - 14 ημέρες.