Διατροφική αξία κυδωνιού
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 18:06, 3 Ιανουαρίου 2013 υπό τον P chasapis (Συζήτηση)
Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, όπως και κάλιο, ενώ περιέχει επίσης βιταμίνη C, A και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Περιέχει διαιτητικές ίνες σε μεγάλες ποσότητες, ενώ ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά του βρίσκεται ο φώσφορος και ο σίδηρος. Το φρούτο αυτό περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες τανίνης που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και λιθώδη κύτταρα, ενώ οι θερμίδες που αποδίδει στα 100 γραμμάριά του ανέρχονται στις 60. Τα οφέλη των κυδωνιών είναι αρκετά και παίζουν σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό όταν καταναλώνονται και αναλύονται εκτενώς στον παρακάτω σύνδεσμο.
Ρόλος του κυδωνιού στη διατροφή του ανθρώπου