Ποικιλία Ευρωπαϊκής δαμασκηνιάς Sugar
Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα ελλειψοειδές. Ο φλοιός είναι σκούρος κόκκινος έως βαθυκόκκινος. Η σάρκα είναι κεχριμπαρί, ελαφρά ινώδης, με γεύση γλυκιά. Παρουσιάζει την τάση οι καρποί της να σχίζονται και να πέφτουν, όταν πλησιάζει η συγκομιδή. Ο πυρήνας είναι μεγάλος, με τραχεία επιφάνεια και με πτερύγιο, που προεξέχει κατά μήκος της κοιλιακής ραφής. Η σχέση νωπού προς ξηρό βάρος είναι ψηλή, 4:1. Ωριμάζει κατά τις αρχές Αυγούστου. Σαν δέντρο είναι ζωηρή, με βλάστηση ορθόκλαδη, παραγωγική και με ισχυρή τάση παρενιαυτοφορίας, αν δε γίνεται συστηματικά αραίωμα καρπών. Με το αραίωμα επιτυγχάνεται και μεγαλύτερο μέγεθος καρπών. Οι καρποί σκάζουν και γίνονται επίπεδοι, αν η θερμοκρασία αποξήρανσης υπερβεί τους 71,1oC και χρειάζεται μεγάλη περίοδο αποξήρανσης.