Η χρήση της ατρακτυλίδας ως τρόφιμο

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:10, 3 Ιουνίου 2015 υπό τον K kaponi (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Η καλλιέργεια του φυτού της ατρακτυλίδας είναι μια ετήσια καλλιέργεια ελαιούχων σπόρων που μεγαλώνει σε ύψος 30 έως 150 εκατοστά. Επίσης είναι γνωστή ως ψευδές σαφράν, κρόκος βαφέας, η αμερικανική σαφράν, κάθαρμα σαφράν, κρόκος του Μεξικού και zaffer, το φυτό καλλιεργείται στο Ιράν, Βορειοδυτική Ινδία, τη Βόρεια Αφρική, την Άπω Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική. Το φυτό ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και φέρει λαμπρό κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, σωληνοειδές άνθος, μαζί με τα μεγάλα, αγκαθωτά φύλλα. Οι σπόροι της ατρακτυλίδας είναι πλούσιοι σε ελαϊκό οξύ και βιταμίνη Ε και παράγουν βρώσιμα έλαια που είναι διατροφικά γνωστά να είναι παρόμοια με το ελαιόλαδο.

Το έλαιο της ατρακτυλίδας [1] θεωρείται ότι είναι μια πολύ καλή επιλογή για την απώλεια βάρους, τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη διατήρηση της υγείας του δέρματος και των μαλλιών. Τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας.




Βιβλιογραφία

  1. Ιστοσελίδα Health Benefits of Safflower, Χρησιμότητα κατανάλωσης ατρακτυλίδας