Συντήρηση φουντουκιών

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 13:13, 22 Ιουνίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Τα φουντούκια συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Στους 21oC ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7oC με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9oC με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4oC πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Ειδική δενδροκομία Τόμος II "Ακρόδρυα-Πυρηνόκαρπα-Λοιπά καρποφόρα", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.