Συντήρηση ντομάτας
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 08:22, 7 Ιουλίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)
Κατά κανόνα, οι ντομάτες μετά τη συγκομιδή, διαλογή και πακετάρισμα μεταφέρονται στις αγορές για άμεση κατανάλωση. Στην περίπτωση που θα πρέπει να αποθηκευτούν για μερικές ημέρες, συνιστώνται θερμοκρασίες 10 - 13oC (όχι πιο χαμηλές για ώριμες ντομάτες) και 15 - 17oC για πιο άγουρες, ώστε να προωθηθεί και η ωρίμανσή τους κατά την αποθήκευση. Η άριστη σχετική υγρασία αποθήκευσης είναι 85 - 90%.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 2001.