Συντήρηση μαρουλιού
Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 09:54, 9 Ιουλίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)
Το προϊόν αμέσως μετά τη συγκομιδή και τη συσκευασία ψύχεται σε μεγάλα ψυγεία κενού, ώστε να ψύχεται το προϊόν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στη θερμοκρασία 1oC και να εξασφαλίζεται η διατήρηση της ποιότητας του προϊόντος. Η δε μεταφορά, στους τόπους κατανάλωσης γίνεται πάλι με αυτοκίνητα - ψυγεία. Το μαρούλι είναι πολύ ευπαθές λαχανικό, αποτέλεσμα της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό. Δεν διατηρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά τη συγκομιδή. Η υποβάθμιση της ποιότητας αυξάνεται με την αύξηση της θερμοκρασίας αποθήκευσης. Διατηρεί την ποιότητά του καλή για 10-14 ημέρες σε θερμοκρασία αποθήκευσης 1oC και 95-97% σχετική υγρασία.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 2001.