Συγκομιδή αγγουριού

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 10:55, 9 Ιουλίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Ξεκινάει περίπου 2-3 μήνες μετά τη σπορά και διαρκεί περισσότερο από 2 μήνες. Ο καρπός συγκομίζεται άγουρος και το κριτήριο της συγκομιδής είναι το μέγεθός του. Στις μεγαλόκαρπες ποικιλίες η συγκομιδή γίνεται όταν αποκτήσει μήκος μεγαλύτερο από 25-30cm ενώ στις μικρόκαρπες όταν το μήκος του είναι περίπου 10-15cm. Η συχνότητα συγκομιδής εξαρτάται από τις περιβαλλοντικές συνθήκες και γίνεται συνήθως κάθε 2-3 ημέρες. Οι αποδόσεις κυμαίνονται στους 2-4 τόνους/στρέμμα στις υπαίθριες καλλιέργειες και στους 8-12 στις θερμοκηπιακές ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις στις οποίες μπορούν να ξεπεράσουν τους 20 τόνους/στρέμμα.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Λαχανοκομία - Αγγουριά