Συντήρηση φράουλας

Από GAIApedia
Αναθεώρηση της 14:34, 9 Ιουλίου 2015 υπό τον P chasapis (Συζήτηση | συνεισφορές)

(διαφορά) ←Παλαιότερη αναθεώρηση | Τελευταία αναθεώρηση (διαφορά) | Νεώτερη αναθεώρηση → (διαφορά)
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση

Αμέσως μετά τη συγκομιδή πρέπει να ακολουθήσει πρόψυξη των καρπών, για να μειωθεί η πιθανότητα μαλακώματος αυτών, λόγω της έντονης αναπνοής τους. Συνήθως προτείνεται θερμοκρασία 2-3oC και οι καρποί δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερο από 2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να δεχθούν πρόψυξη. Η θερμοκρασία αυτή προκαλεί προστασία από μυκητολογικές και βακτηριακές προσβολές. Για την περαιτέρω συντήρηση του προϊόντος συστήνεται θερμοκρασία 3oC και υψηλή σχετική υγρασία (90-95%). Σε αυτές τις συνθήκες συντηρείται για το πολύ 6 ημέρες.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Φράουλα, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.